7 Aralık 2011 Çarşamba

Tarihten İdam Türleri :)

Açık açık baştan söylüyorum. Kendinizi bu şekilde öldürülmüş kişilerin yerlerine koymayın. Hatta ASLA ve ASLA böyle bir şey yapmayın. Gerçekten hepsi birbirinden korkunç...



10- Gömme:

Çağlar boyunca tüm dünyada yaygın olarak kullanıldı. Örneğin, Hindistan’da kadınlar boyunlarına kadar kuma gömüldü ve kafası güneşte pişmek üzere terk edildi. Arap ülkelerinde de yaygın biçimde kullanıldı.







9- Ezilmek

Ortaçağ Avrupa’da idam cezasına çarptırılan kimsenin üzerine ağırlıklar koyarak öldürülüyormuş. Eziliyorlar ya da nefes alamadıkları için ölüyorlarmış. Bu yöntemde mahkumun ne zaman öleceği de cellata kalmış durumdaydı. Güney Amerika’da Aztekler mahkumun kafası taşla ezerek öldürüyorlardı.






8-Kaynatma

Ortaçağ’da popüler olan bu yöntemle ya mahkum içi kaynar su dolu bir kazanın içine konur ve burada haşlanmaya bırakılırdı veya soğuk suyun içine konulup yavaş yavaş ısınan suyun içinde acı verici bir ölüme mahkum edilirdi. Bu Yöntem özellikle Kral Henry VIII ‘nin saltanatı sırasında uygulanmış bir yöntemdi.







7- Fillere Yem Etme

Bir başka ezilme şekli de Hindistan’da uygulanıyordu. İnsanlar fillerin arasına atılıyor ve filler insanları ayaklarıyla parçalıyorlardı.















6- Tekerlek

Tekerlekler tarih boyunca çok değişik biçimlerde kullanıldı. Örneğin, kişi özel yapılmış dev bir tekerliğin dış kenarına bağlanıyor ve sivri kazıkların ya da bir tepenin üzerinden aşağı yuvarlanıyordu. Bu şekilde de uzun ve sancılı bir ölüm onu bekliyordu.










5- Kazığa oturma:

Bilek kalınlığında bir kazık, mahkumun kuyruk sokumundan başlayarak ensesine kadar sokulurdu. Kazığın omurilik ve iç organlara zarar vermemesine özen gösterilirdi çünkü mahkumun maksimumda acı çekmesi isteniyordu. Ardından kazık mahkumla birlikte dikilir ve mahkumun ölmesi günler sürerdi.







4- Ling Chi Yöntemi

Ling Chi yönteminin kelime manası : Yavaş yavaş doğramak demek. Çin’de 1905 yılına kadar uygulanan bu idam yönteminde mahkumun kolları, bacakları ve gövdesi teker teker kesilirdi. En son olarak kafası kesilip , kalbinden bıçaklanarak da öldürülürdü.








3- Ushizaki

Japonlar tarafından uygulanan bu idam yönteminde mahkumun bacakları farklı 2 boğaya bağlanırmış ve bu şekilde mahkum bacaklarından 2′ye parçalanarak ölürmüş. Bunun bir diğer yöntemi de İki ağaçla ikiye ayırma yöntemi. Bunda da mahkumun bir kol ve bacağı bir ağaca, diğer kol ve bacağı da diğer ağaca bağlanırmış. Ağaçlar bırakılınca da mahkum gerdirilmiş olur ve acı içinde ölürmüş. Bunun at versiyonuna da tarihte rastlanmaktadır.





2-Demir Bakire

İngiliz kültürünün değişmez ikonlarından biri . Bu method tarihte İspanyolları sorgulamak için kullanılıyormuş. Sadece 1 kişinin içine girebileceği demir bir tabut yapılıyor. Bu tabutun içinde demir kazıklar var. Mahkum , bu tabutun içine girince , tabutun kapağı yavaş yavaş kapatılırken bu demir kazıklar mahkumun kafasına ve kulaklarına giriyor. Gerçekten tarihin en cani yöntemlerinden biri de bu olsa gerek.





1- Demir kap

Bu diğerleri içerisinde en korkunç olanı. İçine fareler doldurulan büyükçe demir bir kap, açık olan ağzı karın bölgesine gelecek şekilde mahkumun vücuduna yerleştiriliyor. Ardından bu kap ısıtılmaya başlanıyor. Fareler can havliyle mahkumun karnını kemirip kaçacak yer arıyor. Oysa onların da kaçacak yeri yok .Bu şekilde mahkumun iç organları fareler tarafından kemiriliyor ve bir süre sonra herkes ölüyor.